Cheesecake cu rodie

Cheesecake cu rodie

Ingrediente crusta:

  • 200g biscuiti digestivi
  • 100g unt topit

Ingrediente umplutura:

  • 300ml suc de rodie
  • 3 foi de gelatina (Dr Oetker)
  • 600g crema de branza grasa
  • 150g zahar pudra
  • 1 linguria extract de vanilie

Servire:

  • seminte de rodie
  • optional fistic tocat

Mod de preparare:
 
Sfarama biscuitii, adauga untul topit si amesteca bine. Pune compozitia in tava rotunda de tort si apasa bine cu degetele sa rezulte un strat egal.

Toarna sucul de rodie intr-o cratita mica si adu-l la fierbere, pana se reduce la jumatate.

Taie in fasii gelatina si inmoaie-o in putina apa rece timp de 5 minute, apoi scurge-o. Se incalzeste usor crema de branza si zaharul intr-o cratita mica, amestecand cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adauga gelatina inmuiata si amestea pana se dizolva, apoi se incorporeaza treptat reductia de rodie si vanilia. Toarna cu grija umplutura peste baza de biscuiti, acopera cu folie si se lasa sa se raceasca, apoi peste noapte se pune la frigider.

Pentru servire, se taie triunghiuri si se servesc cu seminte de rodie si fistic tocat, optional.

Va dorim Pofta Buna!

cheesecake,crema de branza,rodie,mar grenada,biscuiti digestivi,fistic,gelatina
Comantarii (0)
Adauga comentariu