Timp de
preparare: aproximativ 1ora jumatate (plus cel putin 4 ore
pentru racit)
Ingrediente:
- 340g biscuiti de ciocolata sfaramati (de ex.
Oreo)
- 3 linguri unt topit
- 680g crema de branza la temperatura camerei (ricotta,
mascarpone sau mon chou)
- 150g zahar
- 75g smantana acrisoara
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ lingurita extract de menta
- ½ lingurita sare
- ½ canita bomboane de menta zdrobite
Preparare:
Sfaramati cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor
de alimente biscuitii, adaugati untul topit, amestecati bine si asezati
compozitia intr-o tava rotunda (apasati bine amestecul de biscuiti). Coaceti
compozitia în cuptorul incalzit la 170 ° C timp de aproximativ 10 minute (lasati
cuptorul la aceeasi temperatura).
Intre timp, amestecati cu un mixer crema de branza si
zaharul. Dupa ce s-au incorporat bine adaugati pe rand smantana, cate un ou (nu
toate odata), faina, vanilia, extractul de menta si sarea. Turnati compozitia
peste bodemul de biscuiti.
Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, sau pana marginile
devin aurii. Se lasa apoi la racit minim 4 ore-maxim 2 zile. Pentru servire
decorati tortul cu bomboanele de menta zdrobite, presandu-le usor cu
mana.
Informatii nutritionale:
Calorii……………..356 (61% din
grasime)
Proteine……………6.3g
Grasime……………24g (13
saturata)
Carbohidrati………31g
Fibre………………..0.6g
Sodiu……………….373g
Colesterol…………108g
Va dorim pofta
buna!