Chec cu mac

Chec cu mac

Ingrediente:

  • 3/4 ceasca seminte de mac
  • 1 1/3 ceasca faina, plus mai mult pentru aluat
  • 2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 200g unt nesarat
  • 1 ceasca de zahar tos
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie pura
  • 1 lingurita extract de migdale
  • zahar pudra, pentru final

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, adu la fierbere 1/2 ceasca de apa, apoi opreste focul, adauga macul, pune capacul si lasa sa stea asa 1 ora. Dupa care amesteca-l intr-un blender pana se zdrobesc usor.

Se incalzeste cuptorul si se unge cu grasime o tava. Intr-un bol mediu, amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron mare, folosind un mixer portabil, bate untul cu zaharul tos la viteza medie-mare pana devine pufos, aproximativ 3 minute. Adauga amestecul de seminte de mac si amesteca pana la omogenizare. Se adauga ouale pe rand, apoi vanilia si esenta de migdale. Folosind o lingura de lemn, incorporeaza amestecul de faina. Puen aluatul in tava pregatita.

Se coace aproximativ 45 de minute, pana cand partea de sus este aurie si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Dupa ce este gata si racit, se pudreaza cu zahar, se taie in patratele si se poate servi. 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim pofta buna!

prajitura,chec,desert,mac,dulce,reteta
Comantarii (0)
Adauga comentariu