Ingrediente
chec:
- 115g unt sau margarina
- 200g zahar
- 2 oua
- 120ml lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- 220g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 145g afine proaspete sau congelate
Ingrediente topping:
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente glazura:
- 110g zahar pudra
- 2 – 3 linguri de suc proaspat de lamaie
Ingrediente sirop:
- 40g zahar pudra
- 75ml suc proaspat de lamaie
Mod de preparare:
Preparare chec: Intr-un castron se amesteca bine
untul si zaharul, apoi se adauga pe rand restul ingredinetelor: ouale,
laptele,vanilia, praful de copt si faina. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se
adauga afinele si se invarte usor. Aluatul se toarna intr-o tava de chec deja
pregatita cu hartie de pergament, iar peste se presara un amestec din zahar si
scortisoara (topping-ul). Se lasa la cuptorul incins 40-55 minute (175 grade
C).
Preparare glazura: Se amesteca zaharul pudra cu sucul
de lamaie pana devine o pasta omogena – daca este prea groasa se mai poate
adauga lamaie.
Preparare sirop: Se amesteca la foc mediu sucul de
lamaie si zaharul pana cand se dizolva, si se mai lasa sa fiarba inca 3
minute.
Inainte de servire si taiere se lasa la racit complet pe un gratar de sarma,
apoi se unge cu siropul si se toarna peste chec glazura.
Se lasa 15 minute apoi se poate taia in felii si servi musafirilor.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi