Cele mai bune 5 antibiotice naturale
Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului Penicillium notatum in anul 1928. Chiar daca a fost un agent natural de vindecare eficient in distrugerea Staphylococcus aureus si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a primit recompensa naturii si a devenit – impreuna cu multe alte inventii Big Pharma – cosmarul antibioticelor moderne, care au cauzat atatea probleme pentru omenire cat ar fi trebuit de fapt sa fie de ajutor. Din cauza excesului de antibiotice, super-virusii s-au dezvoltat atat de mult, incat acum sunt rezistenti la toate, inclusiv la cele mai puternice medicamente, iar efectele secundare sunt de multe ori periculoase.
In intelepciunea infinita a naturii, mai exista totusi multe alte substante extrem de eficiente, cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, toate capabile de a proteja organismul uman in conditii de siguranta si care au puteri de vindecare profunde. Nu trebuie sa ne deplasam decat pana la frigider sau camara, pentru a gasi diverse alimente si ierburi pentru eradicarea bacteriilor dintre cele mai virulente si virusi.
Usturoiul
Usturoiul a fost folosit in toata lumea timp de mii de ani in scopuri medicinale. Aceasta planta minune trateaza totul, de la o simpla durere de urechi pana la pneumonie, MRSA, Helicobacter pylori, gripa si chiar ciuma neagra. Cercetari contemporane au confirmat ca usturoiul are numerosi antioxidanti, care ucid bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand sistemul imunitar si imputenicind-ul. Alicina, ingredientul activ din usturoi, poate ataca si distruge, de asemenea, o varietate de virusuri – spre deosebire de antibioticele moderne – precum si infectii, cum ar fi Candida. Luand suplimente de usturoi, ca profilactic, va puteti proteja impotriva agentilor patogeni diferiti si preveni debutul bolii.
Echinacea
Echinacea a fost folosita timp de sute de ani pentru a consolida sistemul imunitar si a lupta cu o varietate de infectii. In mod traditional, echinacea a fost utilizata pentru a trata ranile deschise, difteria, celulita, otravirea sangelui, leziuni sifilitice si alte boli bacteriene. Desi in prezent este utilizata in mare parte pentru combaterea racelii si gripei, aceasta planta are capacitatea de a distruge bacteriile cele mai virulente, cum ar fi Staphylococcus aureus, care provoaca moarte MRSA (MRSA este un tip deosebit de dificil de infectie stafilococilor – cuprinde aproximativ 40% din bacterii stafilococilor si a devenit rezistenta la beta-lactamice).
Argintul colloidal
Proprietatile antibacteriene germicide ale argintului coloidal a fost descoperit aproape un secol in urma. Numeroase cazuri clinice si probe anecdotice ne ofera cunostinte despre puterea argintului coloidal de a ucide bacterii, virusi si infectii fungice. Chiar daca FDA a incercat sa discrediteze eficacitatea acestei substante, efectele sale in tratamentul bolilor bacteriene, cum ar fi MRSA, rani de actualitate, leziuni si infectii, vorbeste de la sine.
Pau D’Arco
Pau d’Arco este o planta nativa din America de Sud, al carui ingredient activ lapachol, a fost descoperit ca poate calma o gama larga de infectii initiate de bacterii, virusuri si ciuperci. Studiile sugereaza ca Pau d’Arco poate avea, de asemenea, proprietati de combatere a cancerului, cu toate ca inca sunt necesare mai multe cercetari. Pau d’Arco a fost folosit de indienii din America de Sud pentru consolidarea sistemul imunitar dar si pentru lupta impotriva bolilor care pun in pericol viata. Este cel mai indicat sa fie consumat ca ceai sau decoct.
Mierea de Manuka
Agentul cel mai delicios si mortal, care lucreaza pentru a ucide bacteriile este mierea de Manuka, care vine din Australia si Noua Zeelanda. Cercetatorii au descoperit ca mierea de Manuka aplicata local poate ucide o gama larga de agenti patogeni, inclusiv MRSA si bacterii mancatoare de carne. Oamenii de stiinta au fost multumiti de faptul ca bacteriile tratate nu au construit nici o rezistenta.