Ceaiul iernii: ghimbir, anason si scortisoara
Ceaiul de ghimbir, scortisoara si anason ofera numeroase beneficii, si se poate face cu usurinta:
Ceai de casa cu ghimbir, scortisoara si anason
Ingrediente:
– 2-3 bete de scortisoara
– 4-5 bucati anason stelat
– 5 cm ghimbir, decojit si taiat in felii subtiri
– 4 cesti de apa
– 1 lingurita miere bruta
Preparare:
– Pune toate ingredientele intr-un vas mare si adu la fierbere
– Fierbe pentru o jumatate de ora – daca este necesar se mai adauga apa
– Strecoara intr-un ceainic si adauga miere dupa gust
– Se serve fierbinte
Care sunt beneficiile acestui ceai
Beneficiile scortisoarei
Acest condiment este bogat intr-o substanta cu proprietati medicinale puternice, si este dotata cu mai multe minerale importante, inclusiv calciu, fier si mangan. Reglementeaza zaharul din sange, ceea ce o face o alegere buna pentru persoanele cu diabet zaharat. Este bogata in antioxidanti si are efecte anti-inflamatorii, care va ajuta sa reduceti riscul multor boli, printre care si artrita.
Beneficiile anasonului stelat
Anasonul stelat este folosit in medicina traditionala chineza, si este considerat a fi in masura sa promoveze digestia, sa trateze gripa prin combaterea virusului, sa asigure un somn bun si sa calmeze durerile de spate. Are proprietati anti-bacteriene si anti-fungice, utile in tratarea astmului si tusei.
Beneficiie ghimbirului si mierii
Ceaiul de ghimbir este atat de benefic pentru sanatate datorita nivelului ridicat de vitamina C, dar si al altor minerale. O ceasca de ceai de ghimbir simpla, cu miere, este utila pentru mai multe conditii:
– Amelioreaza greata
– Trateaza un stomac deranjat
– Trateaza artrita datorita proprietatilor anti-inflamatorii
– Imbunatateste circulatia sangelui
– Lupta impotriva infectiilor
– Amelioreaza disconfortul menstrual
– Stimuleaza sistemul imunitar
– Reduce stresul si anxietatea