Cate calorii sunt
intr-un pahar plin de vin? Ce te costa un pahar de vin in ceea
ce priveste dieta? Mai jos gasiti o diagrama usoara si rapida, ce ilustreaza
costul dietetic, daca sunteti la numararea caloriilor, continutul scazut de
grasimi sau carbohidrati. Ata vinul cat si berea contin oligoelemente de
vitamine si minerale cum ar fi calciu, potasiu, fosfor, etc, dar nu in cantitati
suficiente pentru a le lua in considerare aportul
alimentar.
Despre vin mai cititi si:
Vinul variaza foarte mult in continutul de alcool, de
obicei, de la 10% la 14%. In mod evident, cu cat este mai mare
continutul de alcool cu atat sunt mai mari si caloriile.
Produs | Vin rosu / 5oz / 147.5g | Vin alb / 5oz / 147.5g | Bere normala / 12oz / 356.4g | Bere light / 12oz / 354g | Alcool distilat 80 / 1.5oz / 42g | Alcool distilat 86 / 1.5oz / 42g | Cola Diet / 12oz / 415g | Cola normala / 12oz / 368g |
Calorii | 106 | 100 | 146 | 99 | 97 | 105 | 8 | 136 |
Carbohidrati | 2.51g | 1.18g | 13.20 | 4.60g | 0 | 0.00g | 1g | 35g |
Apa | 130.54g | 132.16g | 328.96g | 337.01g | 27.97g | 26.84g | 413g | 332g |
Alcool | 13.70g | 13.70g | 12.80g | 11.30g | 14.00g | 15.10g | 0 | 0 |
Caloriile vinului
enumerate mai sus reprezinta vinul cu aproximativ 13% alcool. O sticla de vin
contine 750 ml sau 25.42 Oz. La 20 de calorii pe uncie, o sticla plina
ar contine aproximativ 525 calorii.
Vinul nu este nimic mai mult decat un amestec de apa,
alcool si struguri. Vinificatorul incepe prin zdrobirea strugurilor si
apoi adaugarea drojdiei pentru a activa procesul de fermentare, drojdia
transforma zaharul si oxigenul din suc in alcool etilic. Apa nu contine calorii,
grasimi sau carbohidrati si aroma de struguri reprezinta un procent foarte mic
din totalul vinului. Zaharurile din struguri nu mai exista (fiind transformate
in alcool), astfel incat, in esenta, toate valorile alimentare provin doar
de la alcool.
Cu toate acestea, modul in care corpul nostru metabolizeaza vinul
este o alta problema. Discutati cu medicul dumneavoastra, pentru mai multe
informatii.
Cele patru surse de energie pentru
corpul nostru sunt grasimea, proteinele, carbohidratii si
alcoolul. Spre deosebire de alte surse de energie, alcoolul este
procesat de ficat. In mod evident, acesta este motivul pentru care alcoolicii au
probleme cu ficatul. O sticla de bautura spirtoasa distilata pe zi ar oferi
organismului nostru 1875 de calorii. Daca adaugati si un mic produs alimentar
acelui numar, aportul caloric se va ridica foarte rapid pana in punctul in care
veti incepe sa luati in greutate.
Deci, daca sunteti la o dieta, abtineti-va de la
alcool. Daca trebuie sa beti, evitati bauturile alcoolice distilate si
berea, alegand mai degraba un vin slab.
Va recomandam sa mai cititi
si:
Alimentatie sanatoasa
enzimele
somonul
culinare
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor