Ingrediente
crusta:
- 1 1/2 cesti nuci tocate fin
- 2 linguri de zahar
- 3 linguri unt, topit
Ingrediente
crema:
- 900g crema de branza
- 1 ceasca de zahar
- 3 linguri faina
- 4 oua mari
- 1 ceasca smantana
- 1 lingura de granule de cafea instant
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1/4 ceasca de apa clocotita
Mod de
preparare:
1. Combina nucile, 2 linguri de zahar si
untul; preseaza amestecul intr-o tava rotunda si coace-l in cuptorul incins cca
10 minute.
2. Combina crema de branza, zaharul, faina, si amesteca
cu un mixer la viteza medie pana la omogenizare.
3. Adauga ouale pe
rand si apoi incorporeaza smantana.
4. Se dizolva granulele de
cafea si scortisoara in apa fierbinte. Se lasa la racit, apoi se adauga treptat
la amestecul de crema de branza, care la randul ei se va turna peste
crusta.
5. Compozitia se lasa in cuptorul incins pana prinde o
culoare frumoasa, primele 10 minute la temperatura mare, apoi la foc mic timp de
inca cca 1 ora.
6. Se lasa la racit bine, apoi se taie si se serveste!
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici