Bulgarasi de zapada

Se apropie sarbatorile si gospodinele incep sa isi faca listuta cu preparate. Noi venim in ajutor cu o reteta simpla si aromata de fursecuri: bulgarasi de zapada cu alune de padure:

Ingrediente:

  • 1 pastaie de vanilie
  • 250g unt la temperatura camerei
  • 200g zahar pudra
  • 125g alune de padure
  • 300g faina
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la temperatura de 165°C. Taiati pastaia de vanilie in jumatate pe lungime, cu un cutit ascutit. Semintele de vanilie rase cu lama cutitului se pun intr-un castron.

Se adauga untul si 75g zahar. Se amesteca cu un mixer 5 minute. .

Se mixeaza alunele in procesorul de aliemnte timp de 1 minut pana devin fine.
Se incorporeaza in unt restul de faina, faina de alune rezultata si sarea.

Din aluatul rezultat se formeaza bilute de dimensiunea unei mingi de ping pong. Asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de pergament.

Tava cu bulgarasii se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute – atentie sa nu le lasati prea mult, altfel devin maro.

Cand se scot din cuptor se rostogolesc in zaharul pudra ramas. Se lasa sa se raceasca complet 1 ora.

Mai cititi si:

alune de padurebiscuitibulgarasi de zapadadesertdulcefursecuri
Comantarii (0)
Adauga comentariu