Budinca de mere in stil Belgian
Ingrediente:
- 125g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un varf de sare
- 2 oua
- 60ml ulei
- 100g zahar
- 6 linguri lapte
- 1 lingurita vanilie
- 3 mere taiate felii (granny smith)
Ingrediente glazura:
- 1 ou
- 115g unt
- 5 linguri zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Se unge o tava rotunda cu unt si se pune la baza hartie de copt.
Cerne faina impreuna cu praful de copt, scortisoara și sarea.
Într-un castron mare, amesteca bine ouăle cu uleiul, laptele, zahărul și extractul de vanilie până se combina toate.
Se toarnă ușor amestecul de faina in aluat si se amesteca bine.
Se toarnă aluatul în tava și se aranjeaza merele în cercuri concentrice. Coaceți timp de 20 de minute în cuptorul incins.
În timp ce se coace, combina ou, untul si zahărul pentru glazura si toarna peste budinca după primele 20 de minute. Se pune inapoi in cuptor timp de încă 20 de minute. Se lasa la racit inainte de servire.
Va dorim Pofta Buna!
autor: bucatar SE – Toate drepturile rezervate (c) 2015