Servire: 6
portii
Ingrediente:
- 60g unt nesarat
- 185g zahar pudra
- 3 oua separate
- 1 lingurita rasa de lamaie (aproximativ 1 lamaie
mare)
- 60ml suc de lamaie
- 40g de faina cu agent de crestere
- 2 lingurite extract de lamaie
- 185ml lapte
- 3 linguri de zahar pudra + putin extra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se ung cu grasime 6
forme termorezistente, ca cele din imaginea de mai sus.
Bate galbenusurile cu untul si zaharul pana cand
amestecul este pufos si cremos. Adauga coaja si sucul de lamaie, apoi adauga
faina si amesteca bine. Incorporeaza extractul de lamaie ai laptele.
Bate albusurile de ou spuma, cu 2 linguri de zahar pudra,
apoi incorporeaza-le usor in amestecul precedent.
Aseza compozitia cu lingura in formele unse. Formele la
randul lor trebuie asezate intr-o tava cu apa clocotita, sa acopere cam o treime
din forme.
Budincile se lasa in cuptorul incins cca 25-30 de minute,
apoi se dau cu putin zahar pudra si se servesc imediat.
Va dorim pofta buna!
Inghetata de casa
miere
rozmarin
Mocha
lamaie
fructe
avocado
pasi
espresso
ciocolata