Broccoli si legumele inrudite, cum ar fi varza si varza de Bruxelles
contin in mod natural un produs chimic cunoscut sub numele de
glucobrassicin. Cand aceste legume sunt strivite prin mestecare, o
reactie chimica transforma glucobrassicin in indol-3-carbinol (I3C). In studiile
de laborator, s-a descoperit ca I3C are efect de suprimare a
tumorii, lucru care ar putea explica partial de ce broccoli are
proprietati care lupta impotriva cancerului.
Dar povestea nu se termina aici:
cand broccoli este digerat, doua molecule de I3C se combina pentru a forma o
singura molecula de 3,3′-diindolylmethane (DIM). DIM, cum ar fi I3C, a fost
legat de proprietatile combaterii cancerului in studiile de laborator, dar si de
efectele stimularii sistemului imunitar. Povestea I3C/DIM ofera un exemplu
elocvent de ce consumul de alimente sanatoase este intotdeauna superior
extractelor sintetice sau altor alimente derivate din produse.
Administratia US Food and Drug, continua cu toate
acestea sa cenzureze orice discurs sincer despre proprietatile anti-cancer ale
alimentelor, cum ar fi broccoli. Companiile care produc sau vand
broccoli (sau alte medicamente anti-cancer din alimente) sunt de obicei
amenintate cu arestarea, confiscarea produselor, precum si plata a
milioane de dolari in amenzi si taxe, in cazul in care dezvaluie adevarul despre
modul in care isi pot imbunatati sanatatea doar cu ajutorul produselor
alimentare.
Forumuri recomandate la Supereva
Recomandare:
Medicina Naturista
contra racelii?
timpul tratamentelor homeopatice?
bine
Psoriazis
putea avea?
împotriva gripei si racelii
fanului
Helicobacter pylori
naturale
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
zile
cancerului la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
terapeutica?
primavara
usturoi
Ganoterapia?
cu varza
fericiti
pentru sanatate
varza?
Alimentatie
sanatoasa
prepelita
enzimele
somonul
rece
culinare
colesterol
mult
bine
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
saptamana?