Briose umplute in stil francez

Servire:
8 briose


Ingrediente briose:



  • 225g faina, plus putin extra
  • un varf de sare
  • 1 lingura de zahar brun pudra
  • 1 plic drojdie (7g) drojdie uscate
  • 3 oua batute
  • 50g unt topit racit
  • ulei vegetal pentru uns

Ingrediente crema:



  • 200ml lapte
  • 100ml smantana grasa
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g zahar brun pudra
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri faina de porumb (macinata foarte
    fin)
  • 4 linguri smantana putin mai acrisoara

Ingrediente suplimentare:



  • 1 ou batut
  • zahar pudra (2 linguri)

Mod de preparare:


Combina faina, sarea, drojdia si zaharul pudra intr-un
castron. Fa o gaura in centru si adauga ouale, untul topit si 1 lingura de apa
calduta. Fie manual, fie cu un mixer, amesteca bine ingredientele pana devin un
aluat moale. Apoi scoate aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si
framanta-l bine cu mainile timp de 5 minute pana se omogenizeaza si este
elastic, apoi aseaza-l intr-un vas uns cu ulei, acopera si lasa-l intr-un loc
caldut timp de aproximativ 1 ora sau pana cand sa dubleaza in
dimensiune.


Intre timp, prepara crema: incalzeste intr-o
tigaie laptele, smantana grasa si vanilia (doar sa se incalzeasca bine sub
punctul de fierbere). Intr-un castron bate bine galbenusurile de ou si zaharul,
apoi incorporeaza faina alba si cea de porumb. Treptat, se toarna in amestecul
de lapte incalzit, amestecand constant sa nu se faca cocoloase (daca iti este
mai usor foloseste un mixer). Aseaza din nou tigaia pe foc si adu usor amestecul
la fierbere, continuand sa amesteci pentru aproximativ 5 minute, pana se
ingroasa si se omogenizeaza. Se transfera intr-un castron, se acopera cu o
hartie de gatit si lasa sa se raceasca.


Se incalzeste cuptorul la 230C/210C. Unge o tava de copt
cu putin ulei si intinde o foaie de gatit. Framanta aluatul din nou timp de
cateva minute doar, si modeleaza-l in 8 chifle indiviuale (poti folosi forme de
briose de 100ml) si aseaza-le in tava, dar putin distantate deoarece vor creste
(cate incap). Tava cu chifle se pune intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de
minute, pana cand partea de sus se umfla, apoi le vei peria cu un amestec
dintr-un ou batut si zahar brun pudra. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15
minute sau pana cand devin aurii, apoi se pun la racit pe un gratar de sarma,
dupa care se taie usor pe jumatate, pe orizontala.


Dupa ce amestecul de umplutura s-a racit se incorporeaza
smantana mai acrisoara. Cu aceasta crema se umplu briosele, se pudreaza cu zahar
si se pot servi.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului
de colesterol

Alimentele care va
ajuta sa dormiti mai bine

Cafeaua ne ajuta sa
traim mai mult

Cat este de
nesanatos sa…

Salata verde –
regina legumelor

Carbohidratii si
tineretea

Iaurtul – un
aliment minune?

Vinul rosu, poate
trata paradontoza?

Ce fel de paine sa
mancam?

Magneziul previne
infarctul

25 de secrete
pentru o viata mai lunga

Vitaminele pilule:
avertismentul specialistilor

Alimente
miraculoase care mentin sanatatea

Bananele, un
aliment perfect


Cure de sanatate
Cand avem nevoie de
o cura de detoxifiere?

Terapia indiana cu
pietre calde

Dieta pentru ochi
sanatosi

Cura cu pepene rosu

Ceaiul de zmeura – cura de detoxificare
completa

Avantajele
folosirii saunei

Dieta de
detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta
impotriva cancerului la san

Dieta de
detoxifiere pentru femei

Ce stim despre
terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?

Este hipnoza o
metoda terapeutica?

briose,crema,reteta,desert,umplutura,gogosi
Comantarii (0)
Adauga comentariu