Daca
doriti sa va impresionati oaspetii, acesta este un starter bogat si decadent,
insa inselator de simplu de pregatit.
Servire: 4
portii
Ingrediente:
- 4-5 mere rosii (Cox)
- 5 linguri ulei din seminte de rapita presat la rece
- un cubulet mic de unt
- putina sare
- 400g frunze mai tinere de sfecla, coditele separat, iar frunzele taiate
fasii pe lungime - 1 lingura otet balsamic alb
- 3 linguri nuci de macadamia, injumatatite, prajite si apoi tocate
- 1 catel de usturoi, fin tocat
- 3-4 linguri miere
- 4 branzeturi de capra (Somerset)
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Injumatateste merele, scoate miezul si taie fiecare jumatate in 4 felii.
Apoi, fiecare felie taie-o in jumatate, astfel vei obtine 16 pene subtiri din
fiecare mar.
Incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok si adauga usturoiul si sarea, apoi
coditele de sfecla. Se acopera si se lasa cateva minute, apoi se adauga frunzele
si se amesteca timp de cateva minute pana cand se inmoaie.
Pentru dressing, se amesteca in otet 2 linguri de ulei si se adauga nucile
prajite.
Incalzeste intr-o tigaie untul si 1 lingura de ulei, apoi adauga feliile de
mere. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc. Adauga apoi mierea si lasa sa
dea un clocot pana ce merele sunt fierte. Se scurge sucul ramas si se adauga
merele in dressing.
Branza se taie la o grosime de aproximativ 1.5 cm, dupa care se asezoneaza cu
putin piper si ulei pe ambele parti, si se pun pe gratarul incins pana prind o
frumoasa culoare aurie.
Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere,
peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat
macinat si sare.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi