Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune
Ingrediente:
- 1 1/3 ceasca faina
- 1/4 ceasca pudra de cacao
- 1/4 lingurita de sare
- 3/4 ceasca de unt moale
- 1/2 ceasca de zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- 1 ou
- 1/2 ceasca alune prajite tocate fin
- zahar tos
- ciocolata alba cu alune (a se vedea mai jos reteta) pentru umplutura
Mod de preparare:
Intr-un bol mediu, se amesteca bine faina, pudra de cacao si sarea. Separat se bate untul cu un mixer electric la viteza medie timp de 30 de secunde; adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Bate pana la combina bine, apoi incorporeaza oul, iar la final faina si alunele. Acopera vasul si lasa-l la rece aproximativ 1 ora sau pana cand aluatul este usor de manevrat.
Preincalzeste cuptorul la 180C. Acum din aluatul rece formeaza mici bilute cat sa-ti incapa in causul palmei, "tavaleste-le" prin zahar tos, aseaza-le in tava putin distantate, si cu ajutorul fundului unui pahar turteste-le in forma de cerc.
Se lasa in cuptorul incins cca 6 – 8 minute sau pana cand sunt gata. Se lasa la racit pe un gratar de sarma, iar cand sunt reci se pot umple cu crema de ciocolata detaliata mai jos.
Ingrediente umplutura ciocolata:
- 170g ciocolata alba tocata
- 3 linguri de frisca
- 1/2 ceasca alune prajite tocate marunt
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata pe o baie de aburi, se incorporeaza frisca, se adauga alunele si se lasa un pic la rece pana la umlerea biscuitilor.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Medicina Naturista