Beneficiile melasei

Melasa
prevede carbohidrati asimilati, o crestere a energiei si fier. Melasa a fost
importata in Statele Unite din Insulele Caraibe, inca din timpul colonistilor.
De fapt, a fost cel mai popular indulcitor folosit pana in secolul al 19-lea,
deoarece a fost mult mai accesibila decat zaharul rafinat, care a fost foarte
scump la acea vreme.


Cum se face melasa?


Nuielele de zahar
sunt recoltate iar masinile sunt folosite pentru a presa sucul din trestia de
zahar. Radacinile trestiei de zahar ajung 15 de metri adancime si variaza de la
6,5 la 19 metri. Acest suc se fierbe, apoi se toarna in masini  centrifuge
pentru a extrage cristale de zahar lichid.


Melasa a
castigat in popularitate in mijlocul secolului 20
, odata cu aparitia
miscarii produselor alimentare de sanatate. Astazi, cei mai mari producatori de
melasa sunt India, Brazilia, Taiwan, Thailanda, Filipine si Statele Unite ale
Americii.


Pe langa
furnizarea carbohidratilor asimilati rapid, melasa poate creste energia, ajuta
la refacerea nivelurilor de fier, in special pentru femeile aflate la
menstruatie. Fierul este o componenta integranta a hemoglobinei, care transporta
oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, si este, de asemenea, o parte
din sistemele enzimatice cheie pentru producerea de energie si metabolism. Daca
esti gravida sau alaptezi, nevoile tale de fier sunt mari. Copiii si
adolescentii in crestere, de asemenea, au nevoie de supplimenet de
fier.



Melasa ar trebui
sa fie stocata intr-un recipient inchis etans in frigider sau intr-un loc rece,
uscat. Recipientele inchise, pot fi pastrate timp de aproximativ un an, in timp
ce recipientele deschise p timp de aproximativ sase
luni.


Beneficiile melasei


Melasa este un
indulcitor bun pentru noi. Spre deosebire de zaharul alb rafinat si siropul de
porumb, care sunt deposedate de aproape toate substantele nutritive, cu exceptia
carbohidratilor simpli, sau indulcitorii artificiali, cum ar fi zaharina sau
aspartam, care nu numai ca nu ofera elemente nutritive utile, dar a fost
demonstrat ca provoaca probleme de sanatate la persoanele sensibile, melasa este
un indulcitor sanatos care contine cantitati semnificative de diverse
minerale.


Cateva idei rapide de servire a
melasei


 – Adauga
melasa in fasole pentru un gust robust
 – Melasa da un gust minunat
distinctiv prajiturilor si dulciurilor in genral
 – Unge carnea de pui
sau de curcan cu melasa pentru o culoare si un gust bogat
 – melasa
poate inlocui zaharul cu succes


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Despre sanatatea familiei mai
cititi


  • 10 probleme jenante
    ale pielii si remediile lor

  • Cauzele genetice
    ale depresiei

  • Boala Lyme
    (Borelioza)


  • Infectiile
    transmise de animalele de companie (de casa)

  • Importanta
    protejarii copiilor de fumatul pasiv

  • Concediul de vara
    al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

  • Muscaturile de
    paianjen si scorpion

  • Telefonul mobil in
    atentie

  • Gripa porcina:
    sfaturi pentru parinti

  • Canicula: sfaturi
    de urmat pe timp de canicula

  • Totul despre
    alergii


  • Alergenii din jurul
    nostru

  • Infectia cu e.coli


  • Arsurile solare,
    tratamente la indemana

  • Ai grija cu cine
    iti lasi copiii acasa!

  • Anemia pernicioasa


  • Botulismul si
    masurile de prevenire

  • Terapia Bowen


  • 10 sfaturi pentru a
    evita raceala si gripa

  • Locuri unde se
    ascund microbii in casa

  • Intoxicatia cu
    ciuperci: semne si tratament

  • Durerile abdominale
    – ghid de semne si simptome

  • 12 riscuri ale
    abuzului de alcool

  • Pestele si
    continutul sau de mercur

  • Cauzele exterioare
    ale depresiei

    Familia Verde
    (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)


  • melasa,trestie de zahar,sfecla,sanatate,beneficii
    Comantarii (1)
    Adauga comentariu
    • Bunatati din Natura

      Si mai gustoasa dar mai ales cu mai multe beneficii este melasa de struguri.
      Daca mai este si produsa in romania din struguri romanesti cu atat mai bine