Baby vinete coapte, cu lamaie
Ingrediente:
- 6 vinete micute (Japoneze)
- 3 lamai
- 3 catei de usturoi, taiati feliute
- 12 crengute de oregano
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 3/4 ceasca ulei de masline
- 225g branza feta, feliata, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 230°C. Se taie fiecare vaneta in jumatate pe lungime, doar pe 3/4 din lungime, ca vanata sa ramana atasata de codita. Aranjeaza vinetele intr-un vas de copt.
Feliaza subtire 1 lamaie. Stoarce sucul de la celelalte 2 lamai ramase. Se introduc feliile de lamaie in fanta vinetelor taiate, apoi introdu, tot acolo, usturoiul si oregano. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna sucul de lamaie si uleiul peste vinete. Se acopera cu folie si se baga in cuptorul incins, ungand frecvent vinetele cu sucurile din vas, pana cand acestea sunt foarte moi, aproximativ 40 de minute.
In ultimele 5 cminute poti scoate folia cu totul. Se servesc cu feta.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2016
Va dorim Pofta Buna!