Dieta cu avocado “tripleaza sansele de succes”
pentru cuplurile care au apelat la
FIV
.
Studiul spune ca produsele alimentare mediteraneene, cum ar fi avocado pot spori
fertilitatea.
Consumul de avocado si dressing-ul pentru salate cu ulei
de masline ar putea ajuta femeile care incearca sa aiba un copil prin
fertilizare in vitro, sustin cercetatorii.
Un studiu a constatat ca grasimile
mononesaturate – gasite in uleiul de masline, uleiul de
floarea-soarelui, nuci si seminte – a fost mai bune decat orice alt tip de
grasimi alimentare pentru viitoarele mame. Cele care au consumat cantitati mai
mari au avut de 3,4 ori mai multe sanse de a avea un copil dupa FIV, in
comparatie cu femeile care au consumat astfel de grasimi in cantitati mai
mici.
In schimb, femeile care au consumat grasimi saturate, cea
mai mare parte gasite in unt si carne rosie, au produs mai putine ovule bune
pentru utilizare in tratamentul de fertilitate.
Expertii americani din spatele studiului cred ca
grasimile mononesaturate – care sunt deja cunoscute pentru a proteja inima – ar
putea imbunatati fertilitatea prin reducerea inflamatiei in
organism.
Studiul a fost prezentat la Societatea Europeana de
Reproducere Umana si Embriologie din Istanbul. Acesta a fost efectuat la
Harvard, Scoala de Sanatate Publica, finantat de US National Institutes of
Health.
Liderul studiului, profesorul
Jorge Chavarro a spus: “Cel mai bun aliment ce poate fi consumat
este avocado, care are multe grasimi mononesaturate si niveluri mici de alte
tipuri de grasimi, si uleiul de masline.”
El a spus ca studiul a fost mic, dar rezultatele merita
investigatii suplimentare. “In timp ce aceste rezultate sunt interesante,
aceasta este prima oara cand ni se aduce la cunostinta ca grasimile alimentare
au fost legate de rezultatele tratamentului in FIV”, a spus el.
Prof Chavarro a declarat ca un nivel mai ridicat
de grasimi monosaturate a fost legat de ratele de natalitate mai
ridicate.
Studiul a cuprins 147 de femei care incercau sa ramana
insarcinate prin FIV, la Massachusetts General Hospital Fertility
Center.
A fost inregistrat aportul de grasimi alimentare
diferite, si rezultatul de tratament de fertilitate a fost comparat cu cel mai
mare si cel mai mic aport de grasimi alimentare.
Femeile care au consumat cele mai inalte niveluri din
toate tipurile de grasimi au avut mai putine ovule bune disponibile pentru
utilizare.
Prof Chavarro a precizat ca legatura a fost
determinata de aportul de grasimi saturate, in timp ce nivelurile
ridicate ale consumului de grasimi polinesaturate au produs embrioni de o
calitate mai saraca.
Consumul mai mare de grasimi monosaturate a fost
legat de o rata de nasteri vii de 3,4 ori mai mare.
Prof Chavarro a mai spus ca “diferite tipuri de grasimi
sunt cunoscute in a avea efecte diferite asupra proceselor biologice, care pot
influenta rezultatul de reproducere asistata, cum ar fi nivelurile de inflamatie
sau de sensibilitatea la insulina. Cu toate acestea, nu este clar in acest
moment, mecanismul biologic care sta la baza asociatiilor pe care le-am
gasit.”
El a spus de pestele ramane inca o sursa buna de acizi
grasi omega 3, cu toate ca studiul nu a fost capabil sa fixeze contributia
sa.
Mai cititi pe www.desprecopi.com
si despre Boala celiaca
Despre fertilitate si
problemele legate de infertilitate, cititi pe www.desprecopii.com
de a-ti urmari fertilitatea
sa aveti cel mai sanatos copil
neadevaruri
totusi mai exista speranta…
legate
fertilitate
umor)
este momentul de a deveni parinte
ceva despre grupele sanguine si Rh
Sfaturi pentru a Ramane Insarcinata
legende….
interpretari
analize de laborator ar trebui să faci înainte de a avea un
copil?
(FIV)