Adevarul tulburator despre laptele procesat

Industria laptelui
procesat cheltuieste milioane de dolari pe an comercializand mitul ca laptele
pasteurizat si omogenizat, cat si produsele lactate promoveaza
sanatatea
, iar calciul din aceste produse contribuie la
construirea oaselor puternice. Insa documentarul Got the Facts on
Milk? – The Milk Documentary
expune aceste afirmari a fi
frauduloase, subliniind modul in care consumul de lapte procesat poate duce de
fapt la epuizarea osoasa si a bolilor cronice.


De la laptele natural pana la cel procesat din anunturi
publicitare, industria produselor lactate prelucrate trebuie sa continue
bombardarea generatiei urmatoare cu propaganda pro-lapte. Pana la urma,
cresterea rapida a intolerantei la lactoza, alergiile cronice, precum si alte
conditii de crestere, ca urmare a consumului de lapte prelucrat au stimulat deja
multi oameni sa treaca de la laptele procesat la alternative non-lactate sau
chiar la laptele crud.


Dar adevarul este ca laptele
conventional este nesanatos.
Pentru ca a fost incalzit la
temperaturi foarte ridicate, prin pasteurizare, denaturare prin procesul de
omogenizare, produsul final este in mare parte lipsit de elemente nutritive
datatoare de viata, care sunt prezente in laptele crud. Si aceste elemente
nutritive, care nu raman, inclusiv calciul, sunt de fapt acidifiante, iar
rezultatul reprezinta lipsa de substante nutritive vitale din oase si alte zone
ale corpului.


O alta problema majora cu laptele
conventional este adaugarea de antibiotice si hormoni
, inclusiv
un hormon de crestere bovin recombinant, extrem de toxic
(rBGH), un hormon modificat genetic (GM),
initial dezvoltat de Monsanto. Desi unele produse lactate in mod specific sustin
ca nu contin rBGH, nu exista stabilita nici o cerinta de etichetare obligatorie
de catre US Food and Drug Administration (FDA) pentru acest aditiv, care este
legat de boli grave ale animalelor si cancer la
om.



Laptele procesat, conventional, distruge sanatatea in timp
ce laptele organic, de la vitele hranite cu iarba, laptele crud, o
promoveaza.


Lapte real, pe de alta parte, care este pur si simplu lapte in
forma sa naturala, brut, contine un echilibru adecvat de minerale alcalinizate
si acidifiante, precum si amortizoare alcalinizante care impiedica mineralele sa
se piarda. Laptele crud este de obicei, derivat din pasuni la scara mica, spre
deosebire de loturile de furaje la scara larga, de unde provine mare parte din
laptele conventional.


In timp ce documentarul Got the Facts on Milk? – The
Milk Documentary
se axeaza in principal pe laptele conventional,
este important sa retineti ca laptele ecologic, crud, de la vaci, capre, oi si
chiar camile, este foarte diferit de cel pasteurizat, vandut in cele mai multe
magazine alimentare. Laptele natural ajuta de fapt la promovarea unei
stari bune de sanatate si la prevenirea bolilor
, in timp ce laptele
conventional a fost intr-adevar dovedit a fi in detrimentul
sanatatii.


Forumuri recomandate la
Supereva


 Super Sanatate
>>


Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)




Familia Verde (interesata de problemele
si dilemele ecologice ale prezentului)
  • Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?

  • Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

  • 10 aditivi alimentari care trebuie evitati

  • Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!

  • Copiii, victimele poluarii mediului
  • Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii

  • Despre parabeni si controversele despre parabeni

  • Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si
    pesticide
  • lapte,lapte crud,lapte procesat,omogenizat,lapte de vaca,oaie,capra,camila,sanatate,hormoni,antibiotice,rBGH
    Comantarii (0)
    Adauga comentariu