7 trucuri de aplicat in bucatarie

A fi un bun bucatar
este probabil ceva innascut.
Pe de alta parte, fiecare supereva se
poate descurca in bucatarie fara sa aiba nevoie de cine stie ce talent sau
studii gastronomice. E nevoie doar de putina imaginatie, de gusturi rafinate
si… de cateva trucuri usor de aplicat.


Striptease de tomate


Tomatele se consuma, cel mai des, cu tot cu tot cu coaja. Ati incercat totusi
sa le consumati decojite? Mai usor de digerat, tomatele decojite isi isi
descopera intreaga savoare. Nu trebuie sa va chinuiti prea mult incercand sa
scoateti pielita cu un cutit. Exista o metoda mult mai simpla: puneti la
clocotit apa intr-un vas, iar alaturi pozitionati un vas cu apa rece. Cu varful
unui cutit faceti o mica incizie in forma de cruce in in varful tomatei. Cand
apa da in clocot dati drumul tomatelor in ea, apoi, dupa cateva secunde
scoateti-le cu o paleta si dati-le drumul in apa rece. Socul termic va desprinde
usor pielita pe care o puteti indeparta acum foarte usor.



Relatiile dintre fructe si
legume


V-ar placea sa fiti vecin cu un suc de fructe? Sau sa aveti un vecin care sa
miroase non-stop a capsuni? Se pare ca fructele si legumele sufera si ele de
relatii sociale complexe. Merele, perele, prunele si bananele se numara printre
fructele care produc etilena, un hormon vegetal care se transforma intr-un gaz
cunoscut pentru rolul sau in coacerea fructelor si legumelor. Astfel, cand un
fruct sau o leguma care produce etilena este plasat langa un fruct sau o leguma
sensibile la etilena, acestea din urma se vor coace intr-un ritm accelerat,
alterandu-se in cele din urma mult mai usor. E bine de stiut totusi ca unele
fructe nu se mai coc dupa ce sunt culese si, prin urmare, sunt niste vecini mai
sociabili. Printre acestea se numara capsunile, zmeura, murele, strugurii.







Prea multa sare?


Mancarurile cu sos si supele necesita o atentie sporita in privinta
cantitatii de sare. Si asta pentru ca unele mancaruri devin pur si simplu
necomestibile pentru unele persoane, atunci cand sunt prea sarate. Daca vi
se pare ca ati scapat prea multa sare in mancare, apelati la un truc care
sa va scoata din impas. Incalziti din nou mancarea si dati drumul in ea
unui cartof crud curatat si taiat in doua. Acesta va absorbi surplusul de
sare. Iar daca vreti ca efectul sa fie si mai intens, adaugati o lingura
de smantana proaspata, desigur, in acele mancaruri in care este potrivita
smantana.


Verde stralucitor


Va enerveaza culoarea maronie pe care o capata fasolele imediat ce dau in
clocot? Sau poate vreti sa dati un pic de culoare boabelor de mazare? Exista un
truc simplu pentru asta. Dupa ce fierbeti boabele, dati-le drumul intr-un vas cu
apa rece, in care plutesc si cuburi de gheata. Diferenta de temperatura va
permite clorofilei prezente in legumele verzi sa se fixeze, astfel incat acestea
isi vor conserva culoarea stralucitoare.



Fondante de ciocolata
inimoase


Fondantele de ciocolata sunt niste prajituri simple, usor de preparat, dar
care dau batai de cap in ceea ce priveste coacerea, pentru ca trebuie gasit un
echilibru perfect intre un exterior crocant si un interior moale. Pentru o
alchimie perfecta apelati la urmatorul truc: dupa ce ati pus compozitia in
forme, puneti cate un patratel de ciocolata in mijlocul lor. Acesta se va topi
in timpul coacerii si prajitura va avea un interior delicios de ciocolata topita
in timp ce exteriorul va ramane crocant.



Un truc pentru tarte


Tartele se numara printre cele mai populare deserturi. Sunt usor de preparat
si plac tuturor amatorilor de dulciuri. In plus, pot fi degustate la orice ora
din zi si din noapte. Exista insa riscul ca fructele sa lase o zeama care sa
inmoaie crusta de sub ele, facand-o mai putin placuta. In plus, daca aluatul se
inmoaie fructele se dezlipesc, separandu-se de tarta. Pentru a evita acest
inconvenient presarati pe fundul tartei pudra de migdale sau un amestec de zahar
si faina care va da consistenta sucului pe care il lasa fructele.







Perfectiunea prajiturii
preferate


Ati facut-o cu sufletul si a iesit foarte gustoasa, insa nu e perfecta.
Si asta pentru ca fructele se lasa pe fundul prajiturii si o fac sa devina
sfaramicioasa. Pentru a preintampina acest efect, inainte de a pune
fructele in compozitie, tavaliti-le prin faina. Asta le va face sa se
fixeze in aluat si sa nu se lase pe fund.


Va
recomandam sa mai cititi si:


Stiluri
Interioare
Stilul Mediteranen – mereu la
moda

Stilul Exotique sau o calatorie
asiatica

Cum ingrijim un acvariu
Se poarta camerele mov


Intretinerea
casei
Cum scapam de
molii?

Cum evitam condensul si umiditatea in case si
apartamente?


Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros,
Raiul….

Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da
budismul

Fericirea si sanatatea
dumneavoastra

Decizii banale care ne schimba
viata

Calendar cu… pisici
Lungimea degetelor si
personalitatea

Secrete ale limbajului
corpului

Gandeste optimist si vei fi mai
fericita

Invata to let go


Inghetata de casa
Inghetata de capsuni cu otet
balsamic

Inghetata cu
fistic

Inghetata de iaurt si
miere

Inghetata
Mocha

Serbet cu lamaie si
rozmarin

Inghetata de
fructe

Inghetata de
avocado

Inghetata Rocky
road

Inghetata de vanilie in 4
pasi

Inghetata cu Limoncello si
amaretti

Inghetata
espresso

Inghetata cu miere si
smochine

Inghetata de
ciocolata

13 retete delicioase de
inghetata

secrete,bucatarie,bucatar,legume,fructe,rosii,tarte,prajituri,fondant de ciocolata
Comantarii (0)
Adauga comentariu