7 produse care accelereaza imbatranirea

7 produse si obiceiuri care accelereaza imbatranirea

Cu toate facilitatile produselor fast food, alimentele procesate si nu numai, suntem tentati spre a consuma numai produse alimetare rele pentru noi. Poti continua sa te simti tanara mental cat si emotional, dar daca nu ai grija ce mananci, intr-o zi vei fi o persoana tanara in corpul unei persoane batrane si te vei intreba ce s-a intamplat.

Evita urmatoarele obiceiuri alimentare

(1) Evita grasimile trans, uleiurile hidrogenate si prelucrate. Ele sunt omniprezente in restaurante si fast-food-uri. Nu le folosi pentru prepararea mancarii sau salate. Da, sunt mai putin costisitoare, dar ele au fost prelucrate doar pentru a crea o viata mai lunga de depozitare in timp ce iti scurteaza tie o viata sanatoasa.

Sunt cunoscute pentru a scurta telomerii cromozomiali, care cresc imbatranirea celulara. Margarina este printre aceste produse. Untul adevarat este mult mai bun. Ai putea la fel de bine folosi plastic topit, deoarece plasticul si margarina au similitudini moleculare. Foloseste numai uleiuri presate la rece si refuza orice versiune de ulei de canola.

(2) Da, zaharul rafinat sau zaharul este rau pentru tine. Zaharul afecteaza raspunsul tau la insulina, ceea ce duce la obezitate si diabet zaharat. Se creeaza un proces de oxidare, care, in mod ironic, creeaza "PFGA", care este prescurtarea de la produse finite de glicozilare avansata PFGA/AGE. Zaharul va creste acumularea ta de PFGA mai repede daca iti rasfeti pofta de dulce.

(3) Indulcitorii artificiali sunt mai rai decat zaharoza. Ignora aspartamul si produsele capcana "dietetice". De fapt, ar trebui sa eviti pur si toate bauturile acidulate. Aspartamul este un excitoxin neuron, care poate excita celulele creierului pana la moarte, punandu-te in banda rapida spre dementa sau chiar cancer la creier.

Idem pentru MSG, care se afla in cele mai multe alimente procesate rapid si gustari.

(4) Vei dori, de asemenea, sa eviti siropul de fructoza de porumb (HFCS) si majoritatea sucurilor. Dar asta nu e de ajuns. Produsele de patiserie, prajiturile si bomboanele contin de obicei HFCS, insa este "ascuns" sub utilizarea etichetei "sirop de porumb". Nu pica in aceasta capcana. HFCS nu este metabolizat atat de rapid in energie precum glucoza. Jumatate devine captiv in ficat, contribuind la un ficat gras, diabet zaharat de tip II sau cancer.

(5) Graul este o sursa a problemelor digestive. Minimizeaza consumul de grau, produsele din cereale integrale chiar. Daca vei consuma paine rafinata de grau, paste si pizza, s-ar putea la fel de bine sa te indopi cu pumni zahar. Incerca sa amesteci in unele produse cereale alternative.

Nu te obosi cu nimic din soia, cu exceptia produselor fermentate. Aceasta creeaza probleme digestive. Tempeh soia fermentata si sosurile de soia sunt in regula.

(6) Nu consuma sub presiune. Daca esti in graba si infometata, apuca un mar pentru ati satisface pofta de mancare, pana cand gasesti momentul oportun sa te asezi confortabil.

Gura este locul in care digestia incepe. Deci, savureaza fiecare inghititura in timp ce mesteci bine.

(7) Fi harnica, constienta si stricta cu privire la ruperea vechilor obiceiuri alimentare nesanatoase. Fi capabila sa treci cu capul sus pe langa pizzeria favorita, chiar in timp ce salivezi de pofta. In cazul in care nu reusesti din prima, incearca din nou data viitoare, si nu te lasa invinsa.

Este important sa ai mereu la tine alunr nesarate organice, fructe cu coaja lemnoasa sau un mar. Astfel vei avea ceva la indemana de rontait cand ispitele iti fac cu ochiul. In cele din urma, gusturile tale se vor adapta la produsele alimentare mai sanatoase si poftele vechi vor disparea prin inlocuirea lor cu obiceiuri alimentare sanatoase.

autor: redactor supereva.ro AAZ – Toate drepturile rezervate (c) 2013

 Super Sanatate >>


Forumuri recomandate la Supereva

afine,fructe de padure,fructe,alimente,cancer,creier,celule,sanatate
Comantarii (0)
Adauga comentariu