7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor

Alergiile sunt intr-adevar neplacate, dar in loc de a ajunge la medicamente, putem “solicita” ajutorul diverselor alimente. Printre cele mai cunoscute alimente care ajuta in lupta impotriva alergiilor sunt citricele, strugurii rosii, broccoli, nucile, merele, pestele, ceapa si usturoiul. Cu o dieta imbogatita cu aceste alimente, persoanele alergice se vor simti mult mai bine.

Citricele

Exista mai multe studii care dovedesc puterea vitaminei C. Si ce modalitate mai buna de a obtine vitamina C decat citricele: portocale, lamai si grapefruit.

Struguri rosii

Unul dintre efectele cele mai suparatoare ale alergiilor este inflamatia. Consumul de alimente bogate in antioxidanti ajuta la reducerea inflamatiei care poate sa apara in intregul organism. Antioxidantii lucreaza pentru a proteja celulele de daune oxidative. Coaja strugurilor rosii este, de asemenea, bogata in resveratrol – la fel de eficient pentru anti-inflamatie.

Broccoli

Sinusurile blocate se pot trata prin consumul de broccoli. Dar nu este singurul beneficiu al acestei legume. Broccoli este, de asemenea, bogat in vitamina C. Ca o chestiune de fapt, in functie de cercetatori, o cana de broccoli crud contine pana la 80 mg de vitamina C.

Nuci

Nucile sunt bogate in magneziu si vitamina E. Magneziul poate lucra impotriva respiratiei suieratoare, care de multe ori vine insotita de astm. Vitamina E, pe de alta parte, poate ajuta la imbunatatirea imunitatii. Aceasta vitamina, de asemenea, functioneaza pentru a ajuta la protectia organismului impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel inflamatia si daunele asupra tesutului.

Mere

Potrivit unui studiu, persoanele care mananca mere au in mod normal sanse mai mari de protectie impotriva alergiilor si astmului. Acest fruct contine quercetin, care este un fel de flavonoid, eficient pentru utilizarea impotriva inflamatiei. Coaja de mere este, de asemenea, bogata in antioxidanti, in special polifenoli care protejeaza celulele de daune.

Peste

Pestele este o mare sursa de acizi grasi omega-3, cunoscuti pentru proprietatile lor anti-inflamatorii. Omega-3 poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel incat organismul sa poata lupta mai bine cu alergiile.

Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul sunt, de asemenea, bogate in quercetin. Ca o chestiune de fapt, acestea pot actiona asemenea unui antihistaminic.

Exista o multime de solutii in alimentele din jurul nostru, care ne pot face sa ne simtim mult mai bine decat pastilele. Cea mai buna parte este ca toate sunt solutii naturale si pot fi savurate. Persoanele care sunt predispuse la alergii ar trebui sa se asigure ca dieta lor este dotata cu aceste tipuri de produse alimentare pentru a se proteja si pentru a evita suferinta.

Mai cititi:

alergiealimenteantihistaminicbroccoliceapacitricefructelegumenucipestestruguri
Comantarii (0)
Adauga comentariu