|
Salata de pui cu
grepfrut roz
In orice anotimp ne-am afla, avem nevoie de forte proaspete – legume,
fructe si… carne. Vei regasi toate aceste ingrediente in aceasta
delicioasa salata de pui cu grepfrut roz. Tine cont de faptul ca salata se
imbogateste si datorita marului, morcovilor si salatei verzi pe care le
contine compozitia. Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun
iaurtul, zeama de lamaie, praful de chimen, praful de cimbru, sarea si
piperul. Se bate totul cu un tel, pentru omogenizare …citeste mai departe
|
|
Salata
greceasca
Urmatoarea salata propusa de SuperEva este o delicioasa si rapida
salata greceasca, pentru patru persoane. Pofta Buna! Taiati
castravetii in patru pe lungime, apoi in felii ceva mai groase. Taiati
rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata
in fasii potrivite. Branza Feta trebuie taiata cubulete …citeste mai
departe |
|
Salata
Waldorf
Ce ziceti de o reteta pentru o salata delicatesa?
Va propunem aceasta salata Waldorf, ale carei ingrediente iti asigura
necesarul de vitamine pentru intreaga zi: mere, telina, nuci si struguri.
Stim, strugurii nu sunt buni pentru dieta, dar puteti face o exceptie…
In plus, este o reteta suta la suta naturista, binevenita in prag de vara,
cand aportul de vitamine este important. Profita cat de mult poti de
fructele si legumele proaspete ale verii!
…citeste mai departe |
|
Salata Bulgareasca
Chiar daca este inventia vecinilor nostri dupa denumire, reteta nu
cuprinde ingrediente pe care sa nu le gasiti pe piata romanerasca.
Este o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot
manca crude: rosii, ardei, castraveti, ceapa, taiate in felii subtiri, la
care se adauga felii de cartofi fierti …citeste mai departe
|
|
Salata de couscous cu
omleta
Varsati couscous-ul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si
scurgeti-l imediat. Puneti la loc couscous-ul in salatiera si afanati-l cu
furculita. Stropiti-l cu sucul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline.
Baza salatei e gata! Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete,
ceapa tocata marunt si ierburile maruntite …citeste mai departe |
|
Salata de
anghinare
Cu doar cateva ingrediente, aceasta reteta de salata se va transforma
intr-un deliciu in zilele de vara. Asigurati-va ca toate produsele sunt
proaspete si de o calitate superioara. Fierbeti fasolea verde in apa
sarata aproximativ 4-5 minute, pana cand se inmoaie. Cand suntt gata
clatiti-le imediat cu apa rece …citeste mai departe |
|
Salata calda de paste
cu legume
Iti propunem o salata deosebita, ideala pentru micile reuniuni cu
prietenii. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios! Spala dovleceii si
vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de
centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in
fasii fine. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si
ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie
…citeste mai departe
|
|
Salata cu ton si
ou
O varianta foarte gustoasa si sanatoasa pentru pranz, la birou sau
acasa: salata cu ton si ou. Intr-un vas mare, amesteca salata taiata,
ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale. Intr-un alt vas, amesteca
patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul
si menta. Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si
amesteca …citeste mai departe |
|
Salata
Tangy
Acest aperitiv, in care toate ingredientele folosite sunt in stare
naturala, va va da toate elementele nutritionale pe care le contin
acestea. Intr-un castron se amesteca morcovii, ridichile si cepele
verzi. In alt vas, separat, se amesteca uleiul si otetul pana cand
compozitia devine omogena, dupa care se toarna peste legume, amestecand
bine …citeste mai departe
|
|
Salata de pui cu sos
tartar
Astazi, va oferim o reteta delicioasa, cu un sos
consistent. O combinatie inedita intre carnea slaba de pui, legumele pline
de vitamine (gulie, telina, mazare) si fructele (merele) pline de savoare.
Salata se poate servi si aranjata pe un platou, acoperita cu sos tartar si
ornata cu rondele de ou fiert, masline negre si gogosar acru. Prepararea
sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana,
zaharul, otetul, sarea si piperul
…citeste mai departe |
|
Salata de
quinoa
Vesnica dilema: ce mancam azi, ce preparat ar fi
pe gustul familiei mele? SuperEva va recomanda aceasta salata quinoa (sau
daca nu aveti puteti folosi orez), care poate fi folosita pe post de
garnitura sau ca fel de mancare. Simplu, eficient, gustos! Se pune apa la
fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se
acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau
pana cand orezul este fiert
…citeste mai departe |
|
Salata cu pesto si
porumb
Salata de porumb si pesto a luat fiinta atunci cand am realizat ca nu
mai am ingrediente pentru o alta salata. Si uite asa, cu putin pesto ramas
pe fundul borcanului si cateva rosii cherry s-a nascut aceasta delicioasa
salata. Intr-un castron mediu, combinati maioneza si pesto. Adaugati
porumbul si rosiile, amestecand usor. Inainte de servire se lasa 1-2 ore
la frigider, astfel aromele se amesteca mai bine …citeste mai
departe |
|
Salata de
primavara
Ce poate fi mai potrivit decat o salata de sezon,
care mai este si de post pentru cei care il respecta, decat salata de
primavara? Cantitatile sunt pentru 3 portii. Se curata toate legumele si
verdeturile, se spala bine, in mai multe ape si se taie marunt (dupa
preferinta). Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie
dupa gust
…citeste mai
departe |