O dieta sanatoasa, saraca in grasimi nu consta
numai in consumul de ulei de masline, alge marine sau soia. Mancarurile indiene
pot fi sanatoase, deasemenea, daca sunt gatite cu ulei si ingrediente benefice
pentru inima si sanatate.
Ayurveda ne sugereaza sa includem
toate gusturile – dulce, acru, sarat, picant, amar si astringent
– in cel putin o masa in fiecare zi pentru a ne echilibra poftele. Urmeaza
12 alimente care ne pot ajuta sa pierdem in greutate si sa castigam
sanatate.
Turmericul: Curcumina, componenta activa a
turmericului, se afla in atentia cercetatorilor datorita propietatilor care, se
crede, pot ajuta la stoparea unor gene care cauzeaza aparitia cicatricilor la
inima, precum si marirea ei. Consumul regulat poate ajuta la reducerea
lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) sau a colesterolului rau si a tensiunii
arteriale, imbunatateste circulatia sanguina, prevenind colagularea sangelui si
ajuta la prevenirea atacurilor de cord. Cititi
si: Curcuma sau turmericul
regenerarea ficatului
Cardamomul: Aceasta este o planta termogenica care
creste metabolismul, ajutand astfel la arderea grasimilor. Cardamomul este
considerat unul dintre cele mai bune ajutoare in digestie si se crede ca e
benefica in calmarea sistemului digestiv, facand digerarea unor alimente mult
mai eficienta.
Ardeiul
iute: Mancarurile care contin ardei iute sunt cunoscute ca
mancaruri care ard grasimile. Ardeiul iute contine capsaicina, care ajuta la
cresterea metabolismului. Capsaicina este un aliment termogenic, asa ca
determina organismul sa arda calorii timp de 20 de minute dupa consumarea
ardeiului iute.
Cititi si: Cele mai importante 12
plante medicinale (1)
medicinale (2)
plante medicinale (3)
Frunzele de
curry: Introducerea frunzelor de curry in dieta dvs. de zi cu zi
va poate ajuta sa pierdeti in greutate. Aceste frunze elimina grasimea si
toxinele, reducand depozitele de grasime care sunt stocate in organism, precum
si micsorarea nivelului de colesterol rau. Daca sunteti supraponderal, adaugati
intre 8 si 10 frunze de curry in dieta dvs. de zi cu zi. Se toaca marunt si se
amesteca intr-o bautura, sau presarati-le peste un fel de
mancare.
Usturoiul: Un aliment eficient in arderea
grasimilor, usturoiul are efecte antibacteriene si ajuta la reducerea nivelului
colesterolului rau, precum si a grasimilor nesanatoase.
Cititi si: Usturoiul si virtutile sale magice
Uleiul de
mustar: Acest ulei are un continut redus de grasimi saturate in
comparatie cu alte uleiuri de gatit. El are acizi grasi, acid oleic, acid erucic
si acid linoleic. Contine antioxidanti, vitamine esentiale si reduce
colesterolul – ceea ce este benefic inimii.
Varza: varza cruda sau gatita inhiba conversia
zaharului sau a altor carbohidrati in grasime. Prin urmare, varza este foarte
valoroasa in procesul de scadere in
greutate.
Moong
dal: Bogat in vitamina A, B, C si E si minerale, cum ar fi
calciu, fier si potasi,este recomandat ca inlocuitor al alimentelor in multe
programe de slabit, deoarece are un continut foarte scazut de grasimi. Este o
sursa bogata de proteine si fibre, care ajuta la scaderea nivelului de
colesterol din sange. Continutul ridicat de fibre produce un complex de
carbohidrati, care ajuta la digestie, eficienti in stabilizarea zaharului din
sange, impiedicand cresterea sa rapida dupa
masa.
Mierea: Este un remediu pentru obezitate. Aceasta
mobilizeaza depozitele de grasime suplimentare in organism permitandu-le sa fie
utilizate ca energie pentru functiile normale. Pentru inceput, puteti consuma
aproximativ 10 de grame sau o lingura, luata cu apa calda dimineata
devreme.
Zerul: Lichid rezidual, oarecum acru, care ramane
dupa procesul de fabricare a untului. Alimentele probiotice contin doar 2.2
grame de grasimi si aproximativ 99 de calorii, comparativ cu laptele integral,
care con?ine 8.9 grame de grasimi si 157 de calorii. Consumul regulat ofera
organismului toate substantele nutritive esentiale neadaugand grasimi si calorii
in organism. De mare ajutor pentru pierderea kilogramelor in
plus.
Meiul: Aliment bogat in fibre, absoarbe
colesterolul si ajuta la cresterea secretiei bilei care emulsioneaza
grasimile.
Scortisoara si cuisoarele: Utilizate pe scara larga in bucataria
indiana, aceste condimente sunt cunoscute ca regulatori ai insulinei si ca
adjutanti in scaderea glucozei, colesterolului total, LDL, trigliceridelor la
persoanele cu diabet de tip 2.
Va recomandam sa mai cititi
si:
Trup frumos
invidiat
lor
urate?
verii
scortisoara!
putin
nocive
satietate
designerilor
ideala?